VPS Sunucu Satın Al

VPS

Bir sanal özel sunucu (VPS), her bir Sanal Sunucuyu birdenbire çok işletim sistemi çalıştıran paylaşılan bir fiziksel bilgisayar çalıştırıyor olsa da, kullanıcının bakış açısından özel/özel bir sunucu olan bir Sanal Sunucudur. Bir VPS’ye birtakım hallerde sanal adanmış sunucu (VDS) da denir. Hem VPS hem de VDS, Sanal Sunucu türleridir. Sanal Sunucu ile Bulut Barındırma Arasındaki Fark Nedir? Sanal Sunucular ve bulut barındırmakmakma ortamları arasındaki temel fark, bir sanal sunucunun bir kullanıcı suretiyle oluşturulması, bulut barındırmakmakma ise fazlası kullanıcı suretiyle tasarlanmasıdır.

VPS Satın Al

Sanal Sunucular ve sanal masaüstleri, aynı şey olmasalar da, pratikte bilgisayar ağınız suretiyle aynı sunucu sanallaştırma hedeflerinden birtakımlarına ulaşabilir. Sanal masaüstü, farklı kullanıcıların bir bilgisayarda farklı işletim sistemlerini çalıştırmasına, fiziksel makineden ayrı işlevini gerçekleştirmesine ya da birinin kaybolması ya da çalınması durumunda bağlı aygıtlara bağlı olmasına izin veren bir teknolojidir. Bir Sanal Sunucu, uzak kullanıcıların işlevini gerçekleştirmesine ve farklı işletim sistemlerini çalıştırmasına izin verebilir, ancak ek yeteneklere de sahiptir. Örneğin, bir sunucunun tamamını çökertmeden yeni yazılımları ya da uygulamaları test etmek suretiyle bir sanal sunucu kullanmak olası ve bu sanal masaüstünün rolü değildir. Bir sanal masaüstü sunucusu, bir sanal masaüstü altyapısı biçimidir. Bu tür bir sanal sunucu, bu amaç suretiyle tasarlanmış bir Sanal Sunucu üzerinde birdenbire çok sanal masaüstünü barındırmakmak suretiyle bir sanal masaüstü ortamı ortaya getirmek suretiyle kullanılır.

Geleneksel bir internet barındırmakmakma hizmetinin aksine bir VPS Satın Al kullanmanın başlıca avantajlarından biri, Abonenin sınırsız kök ya da yönetici izinleriyle VPS’nin işletim sistemine tam erişime sahip olmasıdır. Bu erişim düzeyi, abonelerin VPS’yi kendi benzersiz gereksinimlerini karşılayacak şekilde yapılandırmasına imkân tanır. Abone ayrıca dosya aktarım protokolü sitesi, posta sunucusu ya da e-ticaret ve blog oluşturma gibi etkinlikler suretiyle özel uygulamalar ve bağımlılık veri tabanları gibi ek hizmetleri sunucuda barındırmakmakmayı tercih edebilir. VPS al kullanmanın bir başka avantajı da abonenin birdenbire çok internet sitesini barındırmakmakmasına izin vermesidir. Örneğin bir kuruluş, üretim internet sitesini ve bir geliştirme sitesini aynı VPS’de barındırmakmakabilir. Benzer şekilde, bir internet geliştirme şirketi bir VPS server kiralayabilir ve bunu birdenbire çok müşteri suretiyle internet sitelerini barındırmakmak suretiyle kullanabilir.

VPS Sunucu

VPS Sunucu özel bir sunucunun esnekliğini isteyen ancak maliyeti olmayan daha küçük kuruluşlar tarafından yaygın olarak kullanılır. Bir VPS bu gereksinimi karşılayabilmesine rağmen, dezavantajları vardır. Bir VPS kullanmanın birincil dezavantajı, performans eksikliğidir. VPS’yi sağlayan kuruluş , fiziksel sunucunun barındırmakmakabileceği VPS sayısını en üst düzeye çıkarmak suretiyle tipik olarak sunucunun performansını kısacaktır. Beklenmedik bir durumda VPS’nin performansının kısılmaması durumunda, bitişik bir VPS’nin VPS’nin performansını etkileme noktasına kadar aşırı kaynak tüketmesi olası hale gelir. VPS server kullanmanın bir başka olası dezavantajı güventir. VPS’ler genellikle, VPS’leri birbirinden yeteri kadar izole tutabilmesi gereken sunucu sanallaştırmasına dayanır. Buna rağmen, önemli güven gereksinimleri olanlar, en iyi uygulama olarak genellikle çok kiracılı ortamlardan kaçınırlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

VPS (Virtual Private Server)

Instagram Takipçi Satın Al - Bulut Digital